Književno veče o poeziji En Karson u ponedeljak

Književno veče o poeziji kanadske pesnikinje En Karson biće održano u ponedeljak, 21. oktobra, u Digitalnom omladinskom centru (Vojvode Putnika 1).
Književno veče o poeziji En Karson u ponedeljak
Foto: Pixabay (ilustracija)
Gošća programa je dr Dajana Milovanov, a moderatorka razgovora pesnikinja Snežana Nikolić. One će publici predstaviti jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih savremenih pesnikinja.
 
Kod nas su do sada prevedene četiri njene knjige: "Lepota muža: pesnički esej u 29 plesova tanga", "Kratka slova", "Autobiografija Crvenog: roman u stihu" i "Crveni doc>".
O pesničkoj zbirci "Lepota muža", Dafni Merkin je napisala: "Mislim da još od 'Skica života' Roberta Louela nije napisana knjiga koja je toliko radikalno  unapredila umetnost poezije kao što je to učinila En Karson".
 
En Karson (1950), kanadska pesnikinja, esejista i prevodilac. Dugo je živela u Montrealu, gde je predavala na Univerzitetu Mekgil, a kasnije je predavala klasičnu i komparativnu književnost na Univerzitetu u Mičigenu i Univerzitetu u Njujorku.
Objavila je veliki broj knjiga u kojima se mešaju elementi poezije, esejistike, proze, kritike, prevoda, dramskih dijaloga, fikcije i publicistike.
 
Dobitnica je više prestižnih nagrada, a prva je žena kojoj je dodeljeno jedno od najznačajnijih pesničkih priznanja za poeziju pisanu na engleskom jeziku, kao i Nagrade "T. S. Eliot" (2001), za knjigu "Lepota muža: pesnički esej u 29 plesova tanga".
 
Program počinje u 18 časova.
 
Ovo književno veče održava se u okviru programa "Naglas" o ženskoj književnosti, koji organizuje Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič