Izložba "Velikih sedam" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 23. oktobra, biće otvorena jubilarna izložba "Velikih sedam" autorke Jovanke Stolić.
Izložba "Velikih sedam" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: Poklon zbirka Rajka Mamuzića
Izložba se organizuje povodom pedeset godina od otvaranja Poklon zbirke Rajka Mamuzića i sto deset godina od rođenja kolekcionara, a realizovana je u saradnji sa Galerijom Srpske akademije nauka i umetnosti.
Posvećena je stvaralaštvu sedam umetnika prve posleratne generacije, koji su, u periodu od 1968. do 1997. godine, kao znak najvišeg priznanja za ostvaren rad, postali članovi Srpske akademije nauka i umetnosti. 
 
Osnovni koncept zasnovan je na pojedinačnom predstavljanju stvaralačkih opusa sedam umetnika akademika. Postavka obuhvata dela Ljubice Cuce Sokić, Miodraga Miće Popovića, Stojana Ćelića, Mladena Srbinovića,  Milorada Bate Mihailovića, Petra Omčikusa i Nikole Koke Jankovića. 
Sastavni deo izložbe su i umetnička dela iz privatne kolekcije Nikole Bogdanovića, koja je nastala po ugledu na Poklon zbirku i koja, više od tri decenije, zajedno sa njom čini neraskidivu celinu.
 
Otvaranje je u 19 časova.
 
Izložba traje do 26. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič