Filmski front počinje u četvrtak

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski front počinje u četvrtak, 24. oktobra, u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do nedelje, 27. oktobra.
Filmski front počinje u četvrtak
Foto: 021.rs
Publika će imati priliku da pogleda preko pedeset kratkometražnih ostvarenja tokom četiri dana festivala. 
 
Glavni takmičarski program podeljen je na međunarodnu i regionalnu selekciju, dok prateći program festivala donosi horor filmove iz celog sveta, Frontove premijere i srednjoškolske filmove iz regiona, ali i specijalnu projekciju filma "78 dana", rediteljke Emilije Gašić.
 
U saradnji sa udruženjem OFF Novi Sad, u toku festivala biće prikazane dve novosadske premijere filmova "Rekapitulacija" reditelja Filipa Markovinovića i "Kako biti Slobodan" Nikole Polića. 
Tokom svih festivalskih dana, publika će imati priliku da poseti izložbu/audio-vizuelni album "Terapijan", autora Viktora Jana u holu Kulturnog centra Novog Sada. Takođe, za sve zainteresovane biće organizovan masterklas "Sinteza dokumentarnog i igranog", koji će održati novosadski reditelj Nikola Spasić.
 
Filmovi iz takmičarskog programa biće titlovani i na taj način prilagođeni gluvim i nagluvim osobama.
Ulaz na sve projekcije je slobodan, osim za film "78 dana" za koji se ulaznice mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Novog Sada po ceni od 300 dinara. 
 
Više informacija o programu možete videti na sajtu filmfront.rs.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič