Autorsko veče mlade kompozitorke Hristine Šušak u nedelju u Svilari

Delo naše mlade sugrađanke, kompozitorke savremene umetničke muzike, Hristine Šušak, biće predstavljeno u nedelju, 27. oktobra, u Kulturnoj stanici Svilara.
Autorsko veče mlade kompozitorke Hristine Šušak u nedelju u Svilari
Foto: Pixabay (ilustracija)
Hristina Šušak je sa nepunih 28 godina već osvojila svet. Njena dela izvodili su neki od najboljih svetskih orkestara na prestižnim scenama, a u nedelju, u Svilaru, stiže sa Venecijanskog bijenala gde je ovog oktobra izvedeno njeno najnovije delo. 
 
Umetnica će, osim kroz razgovor o svemu što je značajno za njen umetnički razvoj, biti predstavljena i multimedijalnim prikazom njenih dela. 

O prvoj napisanoj kompoziciji, školovanju u Srbiji i Austriji, velikom svetskom uspehu, konceptualnoj umetnosti, ali i o mnogim drugim temama, sa Hristinom Šušak će razgovarati Violeta Đerković, koordinatorka Kulturne stanice Svilara. 

Hristina Šušak je rođena u Novom Sadu, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu "Isidor Bajić". Sa 8 godina je napisala svoju prvu kompoziciju, a sa 17 upisala studije kompozicije i muzičke teorije na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču.
 
Ubrzo stiče i zvanje mastera iz oba predmeta.
 
Kompozicije Hristine Šušak već punu deceniju širom sveta izvode značajni orkestri, ansambli i izvođači. Pored kompozicije, bavi se i konceptualnim performansom.
 
Trenutno živi u Berlinu gde predaje kao docent na Univerzitetu umetnosti (Universität der Künste Berlin).
 
Program u nedelju počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Promocija knjiga o Novosadskom pozorištu u petak

Povodom pola veka postojanja Novosadskog pozorišta, tri autora (Kornelia Goli, Zoran Maksimović i Vladimir Kopicl) napisala su dva zasebna izdanja o tom teatru, na mađarskom i na srpskom jeziku.

Filmski front počinje u četvrtak

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski front počinje u četvrtak, 24. oktobra, u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do nedelje, 27. oktobra.