Recept za sačuvati i isprobati: Piletina panirana u pivu

Recept koji je lako pratiti, a rezultat je ukusan.
Recept za sačuvati i isprobati: Piletina panirana u pivu
Foto: Pixabay

Ljubitelji piletine i piva će apsolutno uživati.

Potrebni sastojci:

  • Pileće meso po želji
  • So
  • Mast
  • Jedno jaje
  • Čaša piva
  • Brašno
Uputstva za pripremu:
 
Piletinu očistiti, oprati i posoliti. 
 
Meso iseći na delove i ostaviti da odstoji jedan sat. U šerpu staviti mast za prženje da se dobro zagreje na ringli. Razmutiti u dubljoj posudi jaje sa jednom čašom piva i malo soli.
 
Jaje s pivom dobro umutiti, pa svaki komad pilećeg mesa uvaljati prvo u brašno, zatim spustiti u s pivom razmućena jaja. Ponovo vratiti u brašno, pa u pivo i jaja, a onda komade mesa spuštati na vrelu mast da se isprže.
 
Meso pržiti dok ne dobije zlatnožutu boju. 
 
Ovako pripremljenu, sočnu piletinu možete da servirate sa pirinčem, povrćem po želji ili drugim prilogom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Zoran

    09.11.2022 07:48
    velika ispravka!!
    Ovaj deo je ok:
    "Meso iseći na delove i ostaviti da odstoji jedan sat. U šerpu staviti mast za prženje da se dobro zagreje na ringli. Razmutiti u dubljoj posudi jaje sa jednom čašom piva i malo soli.

    Jaje s pivom dobro umutiti, pa svaki komad pilećeg mesa uvaljati prvo u brašno"
    poslagati piletinu na pek papir za posudu u rernu i peci u rerni na zagrejanoj pecnici 180-200 pola sata do 45 min...
    zatim, izvaditi piletinu iz pecnice i spustiti u s pivom razmućena jaja. Ponovo vratiti u brašno, pa u pivo i jaja, poslagati nazad na pek papir i peci jos 20tak minuta na 220...

    kada se pece u masti, mora odmah da se jede, jer ako se ohladi pobelli i nije nizasta... ako se pece u ulju, to je precica za lecenje u kamenici.. ulje treba zakonom zabraniti za przenje hrane!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti