Od sastojaka će vam biti potrebno 150 grama keksa po izboru i 100 grama maslaca.
Za krem treba da spremite 300 grama crne čokolade, 500 grama maskarpone sira, 100 grama šećera u prahu i 250 mililitara slatke pavlake.
Priprema
Usitnite keks i pomešajte sa rastopljenim maslacem.
U okrugli kalup s obručem smesu od keksa i maslaca i dobro je utisnite na dno kalupa i zatim stavite u frižider dok ne pripremite krem.
Čokoladu rastopite, a zatim ostavite da se malo ohladi.
Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku.
U drugoj posudi izmiksajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. U tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Dekorisati po želji.
Komentari 1
Biba
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar