Živela brzina: Taljatele sa čerijem u belom sosu

Često tokom radne nedelje nemamo mnogo vremena da se posvetimo kuhinji, pa nam dobro dođu "brzi recepti".
Živela brzina: Taljatele sa čerijem u belom sosu
Foto: Pixabay

Danas su "na meniju" taljatele sa čerijem u belom sosu, a recept ima Coolinarika.

Ovaj obrok se brzo priprema.
Sastojci:
 
(za 4 osobe)
 
– 250-300 g sitnog sira
 
– 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
 
– nekoliko čeri paradajza
 
– 400 g taljatela
 
– so i biber, po ukusu
 
– 100 ml ulje
 
Priprema:
 
Skuvati taljatele po uputstvu sa pakovanja.
 
U skuvane taljatele staviti sir, pavlaku za kuvanje, čeri paradajz isečen na polovine ili četvrtine. Začiniti po ukusu i dodati ulje.
 
Staviti sve u pleh, pa peći na 250 stepeni, oko 25 do 30 minuta.
 
Prijatno!
  • Branko

    07.03.2023 15:55
    A da se ne peku 25-30min na 250 stepeni nego samo pomesati taljatele, beli sos (neutralna pavlaka + sir) i paradajz? Da, ne daj boze, ostane nesto zdravo u tom paradajzu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti