Može se jesti i uz ručak, a toliko je mekana i ukusna da je odlična i za sve ostale prilike, bez obzira na to da li proslavljate nešto ili ne.
Mi vam donosimo jedan odličan recept sa portala Domaći recepti.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 40 gr kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 50 ml ulja
- 600 – 700 gr brašna (možete pomešati integralno i pšenično)
- 125 gr margrarina
- 100 gr sira
- 1 žumance
Priprema:
Pomešati toplo mleko i toplu vodu, pa dodati kvasac i šećer i razmutiti. Dodati pola mere brašna pa mešati kašikom. Dodati 1 kašičicu soli, ulje ( skoro sve, ostaviti 1 kašiku ). Sve vreme mešati kašikom uz postepeno dodavanje brašna. kad već ne možete da mešate zamesite testo.
Umesiti mekano i glatko, pa namazati onim preostalim uljem i ostaviti da kisne 30 minuta na toplom mestu.
kada je testo nakislo malo ga premesiti i razvući u pravougaonik ( 35 x 55 cm )
Umutiti margarin, sir i 1 kašičicu soli pa sa ovom smesom premazati razvučeno testo.
Testo sad urolati i saviti u krug ( obruč )
Iseći rolat na trake 1-2 cm debljine, ali trake ne seći do kraja, ostavljati malo ne isečeno da bi de pogača imala na čemu držati.
Svaku drugu traku izvrtati unutar obruča a trake izmedju malo izokretati.
Napraviti pet loptica od aluminijumske folije i ubosti ih na mesta gde će biti jaja.
Ostaviti da kisne, pa premazati pogaču žumancetom.
Staviti da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada se pogača ispekla kuglice od folije povaditi pa na njihovo mesto staviti uskršnja jaja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar