Mediteranski omlet koji će vam prijati za bilo koji obrok

Danas donosimo jedan brz, a sočan recept.
Mediteranski omlet koji će vam prijati za bilo koji obrok
Foto: Pixabay

Može, biti za večeru, ali i više nego odličan izbor za doručak.

Reč je o mediteranskom omletu, a recept ima Coolinarika.

Sastojci:
 
(za 4 osobe)
 
– 1 plavi patlidžan
 
– 3 kašike maslaca
 
– 1 crni luk
 
– 2 čena belog luka
 
– 1 paradajz
 
– 4 jaja
 
– 1/2 kašičice soli
 
1/2 kašičice bibera
 
1/2 kašičice muškatnog oraščića
 
Priprema:
 
Ceo patlidžan ispecite na roštilju ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne omekša.
 
Ostavite ga da se ohladi, zatim ga oljuštite i isecite na manje komade.
 
Paradajz oljuštite i isecite na kockice.
 
U tiganju rastopite maslac i na njemu propržite sitno isečen luk da postane staklast.
 
Dodajte beli luk isečen na listiće i patlidžan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz, biber, muskatni oraščić i so, pa dinstajte još pet minuta.
 
Jaja razmutite, lagano posolite, sipajte u tiganj i sačekajte da se jaja zapeku.
 
Omlet poslužite odmah sa popečenim hlebom i jogurtom.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Vera

    10.05.2023 09:42
    omlet
    Ovako se plavi patlidžan neće nikada ispeći, samo će kora izgoreti!
  • Slobodan

    10.05.2023 07:32
    nije brzi dorucak...
    moj omlet bi pojeli i vec negde uzivali u hladu dok se ovaj jos sprema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti