Može, biti za večeru, ali i više nego odličan izbor za doručak.
Reč je o mediteranskom omletu, a recept ima Coolinarika.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 plavi patlidžan
– 3 kašike maslaca
– 1 crni luk
– 2 čena belog luka
– 1 paradajz
– 4 jaja
– 1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice muškatnog oraščića
Priprema:
Ceo patlidžan ispecite na roštilju ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne omekša.
Ostavite ga da se ohladi, zatim ga oljuštite i isecite na manje komade.
Paradajz oljuštite i isecite na kockice.
U tiganju rastopite maslac i na njemu propržite sitno isečen luk da postane staklast.
Dodajte beli luk isečen na listiće i patlidžan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz, biber, muskatni oraščić i so, pa dinstajte još pet minuta.
Jaja razmutite, lagano posolite, sipajte u tiganj i sačekajte da se jaja zapeku.
Omlet poslužite odmah sa popečenim hlebom i jogurtom.
Prijatno!
Komentari 2
Vera
Slobodan
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar