Vikend ručak: Svinjski medaljoni u sosu sa limunom

Vikendom treba izaći iz okvira i počastiti se nešto drugačijim obrokom.
Vikend ručak: Svinjski medaljoni u sosu sa limunom
Foto: Pixabay
Danas donosimo recept za šnicle sa limunom.
Pripremaju se brzo, a ovo je jelo u kojem ćete uživati.
Recept ima portal vijesti.me.
 
Sastojci:
 
– 600 g svinjskog filea
 
– 50 ml ulja
 
– sok od jednog limuna
 
– so, beli biber
 
– 10 g brašna
 
– 100 ml belog vina
 
– 150 ml slatke pavlake
 
– 20 g maslaca
 
– peršun
 
– 1 kašika mešavine suvih začina
 
Priprema:
 
Meso isecite na 12 manjih šnicli, istucite ih batom za meso, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.
 
Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole.
 
Kada šnicle poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite da se lagano dinstaju.
Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti