Danas vam donosimo jednostavan, griz deset sa jagodama i kokosom.
Recept ima Coolinarika.
Sastojci:
400 ml mleka
2 kašike sećera
1 jaje
100 ml pavlake za kuvanje
4 kašike griza
20 g bele čokolade
1 kašika kokosa
200 g jagoda
Priprema: Mleko, pavlaku, griz, žumance, šećer, kokos i belu čokoladu pomešati, prethodno je na što sitnije seći. Staviti na šporet i mešati šest do osam minuta, ne više, dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati belance prethodno ulupano u čvrst sneg i opet sve fino izmešati.
Raspodeliti smesu u četiri do šest čaša (zavisi od veličine). Malo sačekati, pa ukrasiti sa jagodama, kokosom i belom čokoladom. Možete dodati bademe, orahe ili šta već želite, po ukusu.
Komentari 1
Marika
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar