Sočna i brza keks torta bogata čokoladom - brza poslastica za sve generacije

Neki bi osporili da je uopšte reč o torti, ali da li je bitno?

Bitno je da je ukusno, osvežavajuće i lako za pripremu, a upravo to su sve varijacije keks torti.

Volimo ih za svaku priliku - za rođendane, neobavezne goste, bilo kada. Pripremite ovu tortu bogatu čokoladom.

Potrebno:
 
500 gr "pti ber" keksa
 
Tri šolje mleka
 
250 gr putera
 
Četiri jaja
 
200 gr šećera
 
1 kesica vanilin šećera
 
Do 80 gr čokolade po izboru, ali najbolje "menaž"
 
Priprema:
 
Puter dobro umutite sa žumancima od jaja. Istopite čokoladu na umereno toploj vatri. Pošto ste umutili puter i žumanca, istopljenu čokoladu dodajte u mešavinu i potom sipajte šećer. 
 
Umutite belanca i sjedinite. 
 
Keks dobro potopite u mleko (najbolje je da koristite keks sa maslacem, ali torta će biti lepa i sa posnim keksom). U mleko u koje potapate keks prethodno dodajte vanilin šećer.
 
Potopljeni keks ređajte u pleh, odnosno na tacnu. Svaki red pređite čokoladnim filom.
 
Tek kad se torta dobro ohladi u frižideru - isecite.
Ukoliko želite, u ovaj recept vrlo lako možete da dodate sastojak po želji - maline, višnje, puding od vanile ili čokolade, kao i šlag.
 
Prijatno!
  • Mima

    30.08.2023 01:53
    Promeni proces pripreme
    Jaja umuti sa secerom skuvaj na pari,posebno umuti maslac,ohladi krem zatim dodaj istopljenu cokoladu I na kraju umuceni maslac to je prava termicka obrada jaja!
  • Kritikopulos Z'glavk

    21.08.2023 06:51
    Њам-Њам ! , Мљац-Мљац !,
    Глу - Глу !
    (Kritikopulos Z'glavkos & Jorgos Papajorgos).
  • baš tako

    06.08.2023 20:10
    Sve lepo
    je opasno
    kao čips tako i ovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti