Sos od gljiva - sočan i preukusan dodatak koji i "obično" jelo čini zanimljivim

Sos od gljiva može učiniti "obične" šnicle, pečenu ribu ili bilo koji obrok od mesa još ukusnijim, ako ga pripremite na odgovarajući način.
Sos od gljiva - sočan i preukusan dodatak koji i "obično" jelo čini zanimljivim
Foto: Pixabay
Evo kako da napravite savršen egzotičan preliv...
Priprema:
 
Na dve kašike zagrejanog maslaca dodajte kašiku maslinovog ulja, pa sitno iseckan luk (glavica crnog i četiri čena belog) i dinstajte.
 
Dodajte 300 g gljiva koje ste oprali i isekli na tanke listiće, a onda sve lagano promešajte.
Dinstajte tri-četiri minuta. Malo posolite, a zatim dodajte dve kašike belog vina.
 
Posle pet minuta ubacite sitno iseckan peršun i majčinu dušicu.
 
Kada se pečurke uprže sipajte 400 ml pavlake za kuvanje.
 
Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da se sos krčka još 15 minuta. Pobiberite i sklonite sa ringle.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti