Od sastojaka vam je potrebno:
-
400 g špageta ili neke druge paste po izboru
-
5-6 svežih, zrelih paradajza, srednje veličine
-
3 čena belog luka
-
1 mala glavica crnog luka
-
3-4 kašike maslinovog ulja
-
1 šaka svežeg bosiljka
-
So, biber i šećer po ukusu
-
1 kašika crvene tucane paprike (opciono)
-
Parmezan ili neki drugi tvrdi sir za posipanje (opciono)
Kako se priprema jelo?
Priprema sosa:
Oljuštite paradajz i naseckajte ga na kockice. Da biste lakše oljuštili paradajz, prelijte ga ključalom vodom i ostavite da odstoji jedan minut, zatim ga oljuštite.
Fino sitno seckajte beli i crni luk. U dubljem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
Dodajte naseckani paradajz u tiganj. Dodajte so, biber, šećer i crvenu tucanu papriku (ako koristite).
Kuvajte na srednjoj vatri dok sos ne postane gust i dok se svi sastojci ne sjedine, otprilike 15-20 minuta.
Priprema paste:
U velikoj šerpi prokuvajte vodu sa malo soli.
Dodajte pastu i kuvajte prema uputstvima na pakovanju dok pasta ne postane "al dente" (tj. kuvana, ali još uvek čvrsta). Ocedite pastu i vratite je u šerpu.
Slaganje:
Prelijte pripremljeni paradajz sos preko kuvane paste.
Dodajte sveže listove bosiljka i promešajte.
Poslužite toplo i pospite rendanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom ako želite.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 4
Ne
Stručnjakinja
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar