Šta za ručak: Kako da napravite ukusne vege špagete?

Ako se premišljate oko današnjeg ručka, evo predloga - pasta sa paradajz sosom i bosiljkom.
Šta za ručak: Kako da napravite ukusne vege špagete?
Foto: Pixabay
Od sastojaka vam je potrebno:
  • 400 g špageta ili neke druge paste po izboru
  • 5-6 svežih, zrelih paradajza, srednje veličine
  • 3 čena belog luka
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 1 šaka svežeg bosiljka
  • So, biber i šećer po ukusu
  • 1 kašika crvene tucane paprike (opciono)
  • Parmezan ili neki drugi tvrdi sir za posipanje (opciono)
Kako se priprema jelo?
 
Priprema sosa:
 
Oljuštite paradajz i naseckajte ga na kockice. Da biste lakše oljuštili paradajz, prelijte ga ključalom vodom i ostavite da odstoji jedan minut, zatim ga oljuštite.
 
Fino sitno seckajte beli i crni luk. U dubljem tiganju, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
 
Dodajte naseckani paradajz u tiganj. Dodajte so, biber, šećer i crvenu tucanu papriku (ako koristite).
 
Kuvajte na srednjoj vatri dok sos ne postane gust i dok se svi sastojci ne sjedine, otprilike 15-20 minuta.
Priprema paste:
 
U velikoj šerpi prokuvajte vodu sa malo soli.
 
Dodajte pastu i kuvajte prema uputstvima na pakovanju dok pasta ne postane "al dente" (tj. kuvana, ali još uvek čvrsta). Ocedite pastu i vratite je u šerpu.
Slaganje:
 
Prelijte pripremljeni paradajz sos preko kuvane paste.
 
Dodajte sveže listove bosiljka i promešajte.
 
Poslužite toplo i pospite rendanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom ako želite.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Ne

    11.10.2023 20:11
    Ne
    Ne izazivajte gradjane ovakvim naslovima! Pola nema sta jesti sem macarona jaja palente parizera i leba! O hrani i receptima mozemo komentarisati kada niko nejce biti sa primanjima ispod 500 evra! Ovako je zaista neukusno! Onaj ko ima para sebi za ovakav luksuz taj ima svoje recepte ili ruca u restoranu!
  • Stručnjakinja

    11.10.2023 14:50
    @stručnjak
    Postoji i lakto vegetarijanska ishrana, koja ne isključuje mleko i mlečne proizvode. Namaste.
  • Zemlja čudesa

    11.10.2023 12:11
    A biće još ukusnije ako ubacite i ragu od junećeg mesa. Onda ih možete nazvati i originalnim nazivom - špageti Bolonjeze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti