Sastojci:
Za koru:
1 i 1/4 šolje brašna
1/4 šolje šećera u prahu
Prstohvat soli
1/2 šolje hladnog maslaca, iseckanog na kockice
1 jaje (veliko)
Za fil:
2 šolje svežih borovnica
1/2 šolje šećera
2 kašike brašna
Prstohvat soli
1 kašika soka od limuna
1 kašičica rendane limunove kore
Uputstvo:
Priprema kore:
U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i so.
Dodajte iseckani hladan maslac i utrljajte ga u suve sastojke dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
Dodajte jaje i brzo sjedinite testo. Oblikujte ga u disk, uvijte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.
Priprema fila:
Umutite borovnice sa šećerom, brašnom, solju, sokom od limuna i rendanom limunovom korom. Ostavite da odstoji dok pripremate koru.
Sklapanje tarta:
Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u krug. Prebacite testo u pleh za tart, oblikujte ivice i probušite dno viljuškom.
Prelijte pripremljeni fil preko testa.
Pečenje:
Pecite tart u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok korica ne postane zlatno smeđa.
Posluživanje:
Izvadite tart iz rerne i ostavite da se ohladi pre sečenja.
Po želji, pospite tart šećerom u prahu pre posluživanja i dodatnim borovnicama.
Uživajte u osvežavajućem tartu!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar