Za zimu idealna: Pileća čorbica sa povrćem

Hladnoća često budi želju za toplim obrocima koji mogu da vas ugreju.
Za zimu idealna: Pileća čorbica sa povrćem
Foto: Pixabay
U tom duhu, donosimo recept za ukusnu pileću čorbicu sa povrćem koja će uneti toplinu i udobnost u zimske dane.
 
Sastojci:
1 pile (oko 1,5 kg), iseckano na komade
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, iseckana na kolutove
1 paškanat, iseckan na kolutove
2 šolje iseckanog kelja
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja pirinča ili rezanaca
2 kašike svežeg peršuna, seckanog
So i biber po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
2 l pilećeg bujona
 
Uputstvo:
 
U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti.
 
Dodajte isečeno pile i propržite dok meso ne dobije zlatno smeđu boju.
 
Dodajte povrće (šargarepu, krompir, paškanat, kelj) i propržite nekoliko minuta.
 
Nalijte pileći bujon preko svega. Dodajte so i biber po ukusu. Pustite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće i piletina ne budu mekani.
 
Ako koristite pirinač, dodajte ga u supu i kuvajte dok ne bude skuvan. Ako koristite rezance, dodajte ih prema uputstvu na pakovanju.
 
Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte sveži peršun.
 
Poslužite toplo i uživajte u čorbicama tokom zimskih dana!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti