Kroasani sa kremom - nećete im odoleti

Vikned je vreme kada možemo da se prepustimo slatkim užicima.
Kroasani sa kremom - nećete im odoleti
Foto: Pixabay
Svoju domaću poslastičarnicu obogatite receptom za sočne kroasane punjene kremom.
 
Sa slojevitim lisnatim testom i ukusnim filom, ovi kroasani će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
Sastojci
 
Za testo:
500 g lisnatog testa (možete koristiti kupovno ili napraviti sami)
100 g putera
2 kašičice šećera
 
Za punjenje:
 
2 šolje mleka
4 žumanca
1 šolja šećera
1/2 šolje brašna
1 kašičica vanilin šećera
 
Priprema
 
Priprema kore za kroasane
 
Ako koristite kupovno lisnato testo, ostavite ga da se odmrzne prema uputstvu na pakovanju.
Ako pravite svoje lisnato testo, razvijte ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik. Premažite omekšali puter preko dve trećine testa i pospite šećerom. Preklopite nepremazani deo preko sredine i zatim preklopite preostalu trećinu preko prethodno presavijenog dela. Pritisnite ivice da se zatvore.
 
Ponovite postupak presavijanja testa još nekoliko puta kako biste stvorili slojevitost.
 
Sečenje i oblikovanje
 
Kad završite s presavijanjem, razvijte testo na debljinu od otprilike 1/2 cm.
Secite testo na trokute.
Na kraj svakog trokuta stavite malu količinu krema (oko kašičice) i zatim pažljivo uvijte trokut u obliku kroasana.
 
Priprema fila
 
U šerpi, zagrejte mleko do tačke ključanja.
U odvojenoj posudi umutite žumanca, šećer, brašno i vanilu dok ne dobijete glatku smesu.
Postepeno dodajte vrelo mleko u smesu od žumanaca, neprestano mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica.
Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, stalno mešajući.
Kada se krema zgusne, sklonite je s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
 
Pečenje 
 
Poređajte oblikovane kroasane na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni prema uputstvima na pakovanju lisnatog testa, ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Kada se kroasani ohlade, možete ih poslužiti posuti šećerom u prahu ili glazurom po želji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti