Sočna čokoladna torta - laka za pripremu

Za ljubitelje postastica, sočna čokoladna torta je sa razlogom na prvom mestu.
Sočna čokoladna torta - laka za pripremu
Foto: Pixabay

Bogat ukusom i neodoljivom teksturom, takav slatkiš odličan je za svaku priliku, ali i za iznenadne goste, budući da može lako da se pripremi.

Šta vam sve treba?
 
Za koru:
 
2 šolje brašna
1 i 3/4 šolje šećera
3/4 šolje kakao praha
1 i 1/2 čajne kašičice praška za pecivo
1 i 1/2 čajne kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
2 jaja
1 šolja mleka
1/2 šolje biljnog ulja
2 čajne kašičice vanilin šećera
1 šolja ključale vode
 
Za fil:
 
200g tamne čokolade
1 šolja slatke pavlake
 
Za glazuru:
 
150g tamne čokolade
1/2 šolje slatke pavlake
 
Priprema kore:
 
Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati ulje i vanilu, pa dobro sjediniti.
 
Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Postepeno dodavati suve sastojke u mokre, uz dodavanje mleka.
 
Na kraju, polako dodati ključalu vodu i sve dobro sjediniti. Smesu izliti u dve podmazane i pobrašnjene tepsije za tortu.
 
Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30-35 minuta.
 
Priprema fila:
 
Otopiti tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta.
 
Dodati otopljenu čokoladu u pavlaku i sve dobro sjediniti. Fil naneti između ohlađenih kora.
 
Priprema glazure:
 
Otopiti tamnu čokoladu i slatku pavlaku zajedno, povremeno mešajući. Glazuru naneti preko fila i ravnomerno je rasporediti.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne pre sečenja. Po želji, ukrasiti je narendanom čokoladom, šlagom ili voćem.
 
Uživajte u ukusnoj čokoladnoj torti!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti