Sastojci
špageti ili lingvini
2 čena belog luka, naseckanog
šaka zelenih maslina bez koštica, izgnječene i naseckane
limunova kora isečena na trakice
1-2 kašičice rasola od maslina
2 kašičice džina ili votke
1 kašičica hladnog maslaca
so, sveže mleveni crni biber
list peršuna, naseckanog ili iskidanog
1-2 kašičice buđavog sira po izboru
Priprema
Sitno naseckajte beli luk. Zelene masline lagano zgnječite i grubo naseckajte. Testeninu skuvajte al dente u kipućoj vodi koju ste dobro zasolili i sačuvajte oko četvrt šoljice vode u kojoj se kuvala.
Dodajte maslinovo ulje u lonac na srednjoj vatri. Ubacite beli luk i promešajte, pa dodajte koru limuna i zdrobljene masline i dinstajte dok ne zamiriše, a beli luk se lagano zapeče, ali pazite da ne zagori. U vruć tiganj pažljivo dodajte džin i mešajte dok skoro ne ispari. Umešajte rasol od maslina dok se ne sjedini. Postepeno dodajte maslac i neprestano mešajte kako bi se napravio gladak sos.
Dodajte skuvanu testeninu i začinite solju i biberom po ukusu. Ako vam se jelo čini suvim, dodajte malo vode od kuvanja testenine. Poslužite vruće i ukrasite maslinama, korom limuna, svežim peršunom i izdrobljenim buđavim sirom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar