Spoj blago ugljenisane korice, ukusnog paradajza, kremaste mocarele i svežeg bosiljka dokaz je da jednostavnost čini savršenost, piše Euronews Srbija.
Sa dugom tradicijom koja seže tri veka unazad, pica u Napulju nije samo popularno jelo, već i sastavni deo istorije tog mesta. Stvorena je da radničkoj klasi obezbedi brz i jeftin obrok, piše Euronews.
Asocijacija "True Napolitan Pizza" od 1984. godine uporno brani originalnost ove dragocene hrane i promoviše ovaj specijalitet širom sveta.
Ove nedelje udruženje je okupilo brojne članove i profesionalce iz ove industrije iz celog sveta kako bi razgovarali o gastronomskim korenima pice i osigurali njenu popularnost i uspeh u budućnosti.
Ne postoji skriveni sastojak za pravljenje prave napuljske pice, ali da bi se istinski potvrdio njen toliko željeni status, jednostavno morate koristiti prave, sveže sastojke, zaključeno je nakon skupa ovog udruženja.
Tokom prošle godine kroz školu za pica majstore, gde učenici iz celog sveta uče kako da naprave pravu napuljsku picu, prošlo je oko 500 učenika.
Sertifikovane napuljske picerije postoje u 58 zemalja širom sveta, a umetnost pravljenja napuljske pice nalazi se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa od 2017. godine.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar