VIDEO: Možda nije zdravo, ali je veoma ukusno - Pomfrit korpice sa šunkom i sirom

Ukoliko želite da igrate na sigurno, ali opet da napravite nešto drugačije, korpice sa šunkom i sirom su idealan izbor za vas.
VIDEO: Možda nije zdravo, ali je veoma ukusno - Pomfrit korpice sa šunkom i sirom
Foto: Screenshot (Tiktok/marijamazalin)
Prave se veoma jednostavno, a njemu će uživati svi oni koje vole brzu hranu.
 
Recept je sa TikTok profila blogerke Marije Mazalin, koja navodi da ako želite jednaku visinu korpica, isecite pomfrit na jednake dužine.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
 
- dva kilograma zaleđenog pomfrita,
- četiri ili pet kašika ulja,
- jedna kašika mešavine začina za krompir,
- 200 grama sira,
- 200 grama šunke,
- jedna kašika kečapa,
- jedna kašika majoneza
@marijamazalin Pomfrit košarice sa sirom i šunkom SASTOJCI - 2kg zaleđeni pomfrit (još bolje ako nađete onaj za pećnicu) - 4-5 žlica ulja - 1 žlica Kotányi Quick & Easy mješavine začina za krumpir - 200g šunka - 200g sir - 1 žlica ketchupa - 1 žlica majoneze RECEPT 1. Napravite smjesu tako da izmiješate naribanu šunku, naribani sir, ketchup i majonezu 2. Zaleđene krumpiriće promiješajte s uljem i Kotányi Quick & Easy mješavinom začina za krumpir 3. Kalupe za muffine dobro nauljite (naročito dno) i upalite pećnicu na 200’C 4. Krumpiriće redajte uspravno uz rub kalupa, a dio krumpirića usitnite i dodajte na dno 
- ako želite jednaku visinu košarica, odrežite krumpiriće na jednake duljine 5. Košarice napunite smjesom od sira i šunke; otprilike jedna puna žlica za jednu košaricu 6. Na vrh dodajte još malo sira 7. Pecite 20min ili više (ovisi o jačini pećnice), sve dok krumpir ne poprimi zlatnu boju i ne posmeđi na rubovima 8. Ohladite barem napola i vadite tako da obrubite košarice nožem lagano odvojite od dna (što se više ohladi, lakše ih je izvaditi) Ps. Kotányi začini su 100% prirodni, bez konzervansa i aditiva #pomfrit #kosarice #KotanyiHrvatska #QuickAndEasy #jednostavnirecepti #fries #baskets #easyrecipes #snack #brzavecera #easydinner #pomfri #potatobaskets #potato #recipe ♬ original sound - Marija Mazalin
 
Priprema:
 
U jednoj posudi narendajte šunku i sir pa dodajte majonez i kečap. U drugoj posudi pomešajte zaleđeni pomfrit, ulje i mešavinu začina za krompir.
 
Uzmite kalup za mafine i dobro nauljite. Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se greje. Za to vreme ređajte pomfrit uspravno uz kraj kalupa, deo pomfrita isitnite i ređajte na dno kalupa.
 
Korpice potom napunite smesom od sira i šunke. Otprilike jedna puna kašika je dovoljna po korpici. Na vrh možete dodati još malo sira. Stavite u rernu i pecite 20 minuta odnosno sve dok pomfrit ne porumeni.
 
Ostavite da se ohladi i vadite korpice tako što ćete prvo na krajevima lagano odvojiti nožem, a onda i dno. Što se bolje ohladi, lakše ih je izvaditi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti