Od pripreme do serviranja treba 15-tak minuta i samo tri ključna sastojka koja definitivno već imate u kući.
Ovo tradicionalno italijansko jelo "spaghetti aglio e olio" su spremale siromašne porodice u ruralnim područjima, a ta jela su nastajala pod motom "ukusno sa što manje sastojaka". Zahvaljujući upravo tome, što je ukusno, brzo i jeftino, jelo je postalo vrlo popularno i van granica same Italije.
Priprema je jednostavna, a za dve osobe trebaće vam ovi sastojci:
200 g špageta
3 kašike maslinovog ulja
3-4 čena belog luka (sitno isečenog)
pola male čili papričice (sitno isečene, po želji)
šaka peršuna (sitno isečenog, po želji)
Priprema
U velikoj posudi kuvajte špagete u izdašno posoljenoj vodi, do nivoa da budu al dente.
Kada su špageti skoro gotovi, u dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i u njemu propržite beli luk i, po želji, sitno seckanu čili papričicu, sve dok luk ne poprimi lagano zlatnu boju.
Kad su špageti gotovi, hvataljkom ih uzimajte iz vode u kojoj su se kuvali i stavljajte u tiganj s maslinovim uljem i belim lukom. Po potrebi možete dodati i još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Kad ste dodali testeninu, pospite je i peršunom, dodatno posolite po potrebi, promešajte i servirajte.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar