Šta vam sve treba:
1 kg paradajza
1 glavica crnog luka, sitno seckana
2 čena belog luka, sitno seckana
1 šolja (240 ml) jabukovog sirćeta
1/2 šolje (100 g) šećera
1/2 šolje (120 ml) vode
1 kašika soli
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
1/2 kašičice kvasca
1/2 kašičice aleve paprike
1/4 kašičice kajenskog bibera
1/4 kašičice mlevenog korijandera
Priprema domaćeg kečapa:
Paradajz operite i presecite na četvrtine, prenosi
Zadovoljna.rs. Stavite u veliki lonac sa vodom i kuvajte dva, tri minuta, dok koža ne počne da se ljušti. Zatim stavite paradajz u sasvim hladnu vodu da se ohladi, oljuštite ga i sitno naseckajte.
U velikom loncu zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti, oko 5-7 minuta.
Dodajte naseckani paradajz u lonac sa lukom i kuvajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta dok paradajz ne omekša i smesa se ne zgusne.
Izblendajte smesu dok ne postane potpuno glatka, pa je vratite u lonac i dodajte jabukovo sirće, šećer, vodu, so, biber, kvasac, papriku, kajenski biber i korijander. Dobro promešajte.
Kuvajte na niskoj vatri uz povremeno mešanje oko 30-45 minuta, dok se kečap ne zgusne do željene gustine. Ako je previše gust, dodajte malo vode; a ako je previše redak, nastavite da kuvate dok ne postignete željenu gustinu.
Na kraju po potrebi dodajte još začina ili šećera.
Ostavite da se ohladi, pa prespite u čiste sterilisane tegle i čuvajte u frižideru do nekoliko nedelja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Оливер
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar