Osim osnovnih sastojaka, postoji jedan "tajni" sastojak koji mnogi ne koriste, a to je soda bikarbona. Ovaj prah za podizanje testa nije samo za kolače, već i za palačinke.
Dodavanje male količine sode bikarbone u smesu za palačinke daje im neverovatnu mekoću i sočnost, a svaki zalogaj postaje laganiji i vazdušastiji.
U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola čajne kašike sode bikarbone na 250 ml mleka ili tečnosti koju koristite. Važno je da ne preterujete sa količinom, jer previše sode može izazvati neprijatan miris i ukus.
Idealno bi bilo da sodu bikarbonu dodate u suve sastojke, pre nego što ih pomešate sa tečnošću, kako bi se ravnomerno rasporedila u smesi.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Nikola
Šomi
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar