Najviše je zabune oko pripreme jaja...
Sastojci:
- jaja
- špagete
- Pecorino Romano
- parmezan
- maslinovo ulje
- sušeni svinjski obraz
- so i biber po želji
Priprema
Stavite vodu za testeninu da se kuva, a u posebnoj posudi umutite jaja, žumanca, Pecorino Romano i parmezan. Začinite s prstohvatom soli i izdašnom količinom crnog bibera. Dok se testenina kuva, zagrejte ulje u velikoj tavi i prepržite sušeni svinjski obraz.
Testeninu kuvajte dok ne bude al dente, odvojite šaljicu vode u kojoj se kuvala testenina, a zatim ocedite testeninu i dodajte u tavu na laganoj vatri. Mešajte oko minut, a testeninu zatim stavite u jaja koja ste pomešali sa sirom i tu zdelu stavite iznad lonca s kipućom vodom.
Sada sve zajedno dobro promešajte, a na ovaj način ćete moći da kontrolišete svaki korak. Zahvaljujući temperaturi, jaja će se dovoljno termički obraditi da ne budu sirova i da ostanu kremasta, a temperatura nije toliko jaka da se jaja pretvore u kajganu. Testeninu na kraju servirajte s još malo rendanog sira - i to je to.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar