Ovaj recept za krompir supu je inspirisan jednostavnim jelima koja su bila popularna tokom Velike depresije, kada su se koristile osnovne namirnice za pripremu hranljivih obroka.
Sastojci:
500 g krompira
1 glavica crnog luka
1 litar povrtnog ili pilećeg bujona (ili vode sa kockom za supu)
2 kaške maslaca ili ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Krompir i crni luk oljuštite i sitno iseckajte.
U velikoj šerpi zagrejte maslac ili ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte iseckani krompir i kratko propržite sa lukom.
Sipajte bujon (ili vodu sa kockom) u šerpu, dodajte so i biber po ukusu, i kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša, oko 15-20 minuta.
Po želji supu možete izblendati u kremastu teksturu ili ostaviti sa komadićima krompira. Takođe, ako imate, supi možete dodati i jednu iseckanu šargarepu.
Poslužite toplo, uz krišku hleba po izboru.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Zla...
Kulinari su umetnici, sa malo toga može se mnogo.
Mama
U ovu čorbu se inače obično doda i kašikica aleve paprike radi lepše boje, Može i malo paradajz soka. Moja mama je obično pravila kada je bio dan bez mesa, pa su uz čorbu išle palačinke ili gomboce.
Zoran
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar