Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i dugotrajno će vas zasititi, dok voće pružiti prirodnu slast i vitamine. Med je prirodni zaslađivač, a cimet će dati prelep miris i ukus.
Recept možete prilagoditi svom ukusu ili namirnicama koje imate kod kuće.
Sastojci:
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1 šolja mleka (ili vode, ako želite lakši obrok)
1 kašičica meda (ili po ukusu)
1/2 banane (ili drugo voće po izboru - jagode, borovnice, jabuka...)
Prstohvat cimeta (opciono)
Malo oraha ili badema (opciono)
Priprema:
U manjoj šerpi pomešajte ovsene pahuljice i mleko (ili vodu) i stavite na srednju vatru.
Kuvajte mešajući oko 3-5 minuta, dok zobene pahuljice ne upiju tečnost i postanu mekane.
Kada je kaša gotova, sklonite je sa vatre i dodajte med. Dobro promešajte.
Iseckajte bananu (ili drugo voće po izboru) i dodajte u kašu.
Po želji, pospite cimetom ili dodajte nekoliko seckanih oraha ili badema za dodatnu teksturu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Vukasin
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar