Sočna piletina sa krompirom i kremastim sosom od pečuraka

Celo jelo pravi se u samo jednom tiganju za maksimalan ukus i minimalno čišćenje.
Sočna piletina sa krompirom i kremastim sosom od pečuraka
Foto: Screenshot (Youtube/Chef Jack Ovens)
Sastojci:
 
4 pileća prsa 
 
1,5 lbs krompira, prepolovljena
 
2 kašike maslinovog ulja
 
So i biber, po ukusu
 
1 kašičica belog luka u prahu
 
1 kašičica paprike
 
Za sos od pečuraka:
 
2 kašike putera
 
8 oz (225 g) pečuraka, isečenih
 
3 čena belog luka, mlevena
 
1/2 šolje pilećeg bujona
 
1/2 šolje pavlake za kuvanje
 
1 kašičica senfa 
 
1 kašičica timijana ili ruzmarina
 
Svež peršun za ukras
Uputstvo:
 
Zagrejte rernu na 200°C.
 
Začinite piletinu solju, biberom, belim lukom u prahu i paprikom. Ostavite na stranu.
 
Prelijte krompir sa malo maslinovog ulja, soli i bibera. Poređajte ga u veliki tiganj ili posudu za pečenje.
 
Pecite piletinu (opciono, ali ukusno):
 
Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. 
 
Pržite piletinu sa kožurom nadole 3-4 minuta, a zatim okrenite i pecite još 2 minuta.
 
Izvadite i ostavite sa strane (završićete u rerni).
Napravite sos od pečuraka:
 
U istom tiganju istopite puter. Dodajte pečurke i kuvajte dok ne porumene (oko 5 minuta).
 
Dodajte beli luk i timijan; kuvajte još 1 minut.
 
Sipajte bujon, ostružite dno tiganja, pa umešajte pavlaku i senf.
 
Krčkajte 3-4 minuta dok se malo ne zgusne.
Kombinujte i pecite:
 
Krompir u posudi za pečenje prelijte sosom od pečuraka.
 
Na vrh stavite pečenu piletinu.
 
Pecite nepokriveno 25-30 minuta, ili dok se piletina ne skuva i krompir ne omekša.
 
Ukrasite peršunom i poslužite toplo!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Brzi voćni desert u čaši

Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.

VIDEO: Tornado kajgana hit na mrežama

Jaja su mnogima svakodnevna namirnica, skoro svako ih uvek ima u frižideru, pa vam ovaj put donosimo viralni recept za kajganu koja je popularno nazvana "tornado jaja".