Sastojci:
4 pileća prsa
1,5 lbs krompira, prepolovljena
2 kašike maslinovog ulja
So i biber, po ukusu
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica paprike
Za sos od pečuraka:
2 kašike putera
8 oz (225 g) pečuraka, isečenih
3 čena belog luka, mlevena
1/2 šolje pilećeg bujona
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
1 kašičica timijana ili ruzmarina
Svež peršun za ukras
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 200°C.
Začinite piletinu solju, biberom, belim lukom u prahu i paprikom. Ostavite na stranu.
Prelijte krompir sa malo maslinovog ulja, soli i bibera. Poređajte ga u veliki tiganj ili posudu za pečenje.
Pecite piletinu (opciono, ali ukusno):
Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
Pržite piletinu sa kožurom nadole 3-4 minuta, a zatim okrenite i pecite još 2 minuta.
Izvadite i ostavite sa strane (završićete u rerni).
Napravite sos od pečuraka:
U istom tiganju istopite puter. Dodajte pečurke i kuvajte dok ne porumene (oko 5 minuta).
Dodajte beli luk i timijan; kuvajte još 1 minut.
Sipajte bujon, ostružite dno tiganja, pa umešajte pavlaku i senf.
Krčkajte 3-4 minuta dok se malo ne zgusne.
Kombinujte i pecite:
Krompir u posudi za pečenje prelijte sosom od pečuraka.
Na vrh stavite pečenu piletinu.
Pecite nepokriveno 25-30 minuta, ili dok se piletina ne skuva i krompir ne omekša.
Ukrasite peršunom i poslužite toplo!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar