Za doručak, užinu i ručak: Slani mafini sa mladim lukom

Slani mafini sa mladim lukom biće pravo osveženje na vašoj prolećnoj trpezi ukoliko tražite slani zalogaj koji se može jesti za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.
Za doručak, užinu i ručak: Slani mafini sa mladim lukom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovi mafini punog ukusa, mekani iznutra, a hrskavi spolja, idealni su za dane kada vam treba nešto jednostavno, a drugačije.
 
Mladi luk im daje svežinu i aromu, dok testo ostaje sočno i lako se kombinuje sa sirom, jogurtom ili čak pršutom. Još jedna prednost je i to što se premaju se za manje od pola sata, piše Danas.
Sastojci:
 
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice sušenog origana
  • 240 ml mleka
  • 2 veća jajeta
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g rendanog sira
  • 3 mlada luka
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
 
Podmažite standardni kalup za 12 mafina ili pripremite 12 papirnih korpica. Izmiksajte jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje.
 
Zatim dodajte sve suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa pomešajte drvenom kašikom ili lopaticom.
 
Na kraju umešajte rendani sir i sitno seckani mladi luk.
 
Testom punite kalupe, ali ne do vrha, jer će tokom pečenja narasti, i pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.
Proverite čačkalicom da li su gotovi.
 
Sačekajte da se malo ohlade, pa poslužite uz jogurt, nešto suhomesnato ili namaz po želji i uživajte u laganom prolećnom obroku.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Brzi voćni desert u čaši

Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.

VIDEO: Tornado kajgana hit na mrežama

Jaja su mnogima svakodnevna namirnica, skoro svako ih uvek ima u frižideru, pa vam ovaj put donosimo viralni recept za kajganu koja je popularno nazvana "tornado jaja".