Fudbalerke Spartaka izborile plasman u 1/16 finala Lige šampiona

U odlučujućoj utakmici za prolaz među 32 najbolje evropske ekipe, Subotičanke su danas savladale Osiječanke na njihovom terenu sa 3:0.
Fudbalerke Spartaka plasirale su se 1/16 finala Lige šampiona pošto su na kvalifikacionom turniru u Osijeku zauzele prvo mesto.

Subotičanke su danas u odlučujućem meču protiv domaćih fudbalerki zabeležile i treću pobedu na turniru savladavši Osiječanke rezultatom 3:0.

Ovog puta junakinja utakmice bila je 16-godišnja Alegra Poljak koja je postigla dva gola, u 56. i 80. minutu, a trijumf je potvrdjen autogolom Cepernićeve u 83. minutu. Srpske šampionke su bile ubedljivo bolje, a tome svedoči i odnos udaraca na gol - 16:5.

Sa tri pobede iz tri susreta "golubice" su tako izborile prolaz među 32 najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Podsetimo, Spartak je na startu turnira savladao Benfiku 2:1 (Matić, Filipović - Fidalgo), a potom i moldavski Noroc sa 4:1 (Marenić x 4 - Čiper). U krajnjem poretku Spartak je osvojio 9 bodova, Benfika 6, Osijek 3, dok je Noroc bez bodova.

U 1/16 finala Lige šampiona igraće 24 kluba sa najboljim koeficijentom koji su se se direktno plasirali u eliminacionu fazu i 8 pobednika kvalifikacionih grupa, među kojima je i Spartak.

Žreb parova je u četvrtak 20. avgusta u Ninonu od 13.30h. Prvi mečevi igraju se 7. i 8. oktobra, a revanši sedam dana kasnije.

  • sovra

    16.08.2015 22:20
    Liga sampiona OOOOooooOOOO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.