Dizni nakon kritika menja delove filma "Snežana i sedam patuljaka"

Kompanija "Disney" odlučila je da promeni deo radnje filma "Snežana i sedam patuljaka" nakon što je glumac Piter Dinklidž kritikovao način na koji su planirali da prikažu osobe patuljastog rasta.
Naime, Dinklidž smatra da je pohvalno to što su angažovali latino glumicu Rejčel Zegler za ulogu Snjžane, ali da patuljke ne treba prikazivati kao zaostale osobe koje žive u pećini.
"Podržao bih njihovu odluku da su ovu popularnu bajku uskladili sa vrednostima modernog doba", kazao je on.
Inače, Dinklidž boluje od ahondroplazije, retke bolesti koja uzrokuje patuljast rast. Uprkos tome, uspeo je da ostvari zavidnu glumačku karijeru, a u svojoj biografiji ima više od 80 serija i filmova.
 
"Disney" je odlučio da prihvati ovu kritiku pa će se režiser Mark Veb i snimatelji u narednom periodu konsultovati s osobama koje boluju od ahondroplazije kako bi promenili delove filma koje oni smatraju uvredljivim.
 
"Kako bismo izbegli promovisanje stereotipa koji su zastupljeni u originalnoj verziji filma, odlučili smo da koristimo drugačiji pristup kada je reč o ovih sedam likova. Počeli smo saradnju s ljudima niskog rasta s ciljem poboljšanja nove verzije", kazao je jedan od portparola "Disneyja" za "Njujork Post".
 
Novu verziju filma "Snežana i sedam patuljaka" režiraće Mark Veb. Snežanu će glumiti Račel Zegler, a uloga zle kraljice pripala je Gal Gadot. Premijera je zakazana za 2023. godinu.
  • Дада

    30.01.2022 23:47
    А Снежану не треба да пробуди принц, него принцеза, и то тамнопута...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film