Šef Vorner Brosa: Gospodar prstenova, Hari Poter i DC nisu dovoljno iskorišćeni

David Zaslav, predsednik i glavni izvršni direktor "Warner Bros. Discovery", opleo je po svojim najvećim franšizama.
Zaslav smatra da njihovi potencijali u poslednjih 10 godina nisu iskorišćeni na najbolji mogući način. Intelektualno vlasništvo velikih franšiza je ogromna stvar za Warner Bros, ali pruža im i izazov s kojim se nisu najbolje snašli u protekloj deceniji.
"Izazov je u tome što se sadržaj naših velikih vlasništva u vidu Harija Potera, Gospodara prstenova i DC-ja nije dovoljno iskoristio", priznao je Zaslav.
"Više od decenije nismo ništa napravili s Harijem Poterom. Ništa nismo napravili s Gospodarom prstenova", rekao je i dodao: "Kad ubacite te franšize unutra, ovo je studio s najboljim performansom na svetu. Moramo rasporediti naš najbolji kapital i to moramo učiniti s najkreativnijim ljudima na svetu."
 
Fantastične zveri deo su sveta Harija Potera i služe kao njegovi prednastavci, ali nisu ponovili uspeh kakav je imao dečak čarobnjak. Najveći uspeh zapravo leži u videoigri "Hogwarts Legacy" koja je izašla ove godine i za koju mnogi tvrde da je najbolji sadržaj franšize još od filmova, čiji smo završetak priče dobili 2011. godine.
 
Međutim, da nije sve tako crno po Harija Potera govori i činjenica da ćemo u narednim godinama dobiti seriju o najpoznatijem čarobnjaku na svetu. Serija je trenutno u razvoju, ali se još ne zna ko će glumiti Haarija Potera. "Warner Bros. Discovery" obećao je da će serija biti verna izvornom materijalu, a tu tezu produbljuje i saradnja s autorkom knjiga Dž.K. Rouling.
 
Što se tiče Gospodara prstenova, Zaslav tvrdi da im je cilj da naprave što više filmova. Sledeće godine na rasporedu je izlazak novog filma, animiranog "War of the Rohirrim". Nakon toga bi trebalo sa izađu filmovi koji će biti fokusirani isključivo na samostalne likove.
 
DC je, opet, priča za sebe. U nadi i želji da stignu Marvelov uspeh, forsirali su sadržaj i bez konkretne razrade priče zakopali se dublje nego što je trebalo. Ne samo da su filmovi doživeli neuspeh nego je i studio promenio upravu. Na čelu novog DC-ja se sada nalaze Džejms Gan, koji je zaslužan za uspeh Marvelovih Čuvara galaksije, i Piter Safran.
Njih dvojica imaju jasan plan vođenja DC Studija, a prvi film koji su najavili je o Supermenu. "Superman: Legacy" je trenutno u razvoju i trebalo bi da izađe 2025. godine. Henrija Kavila u ulozi Supermena zameniće Dejvid Corensvet.
 
Koliko je "Warner Bros. Discovery" u problemima sa svojim poznatim franšizama govori i činjenica da je Barbi postao njegov najuspešniji film po zaradi. Pre toga, prvo mesto držao je film "Harry Potter and the Deathly Hallows" 2. deo iz 2011. godine. U top 10 filmova samo su dva novija - Aquaman (2018.) na trećem i Joker (2019.) na petom mestu lestvice.
  • marjan

    17.09.2023 16:51
    bože ova izjava je gora nego šta god da se dešava u umovima rukovodećih ljudi na RTS-u. samo da gospodar prstenova ne postane rohan gori a rivendel se češlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film