VIDEO: Almodovarov film o eutanaziji i klimatskim promenama osvojio Zlatnog lava u Veneciji

Film španskog reditelja Pedra Almodovara "The Room Next Door" osvojio je nagradu Zlatni lav na Filmskom festivalu u Veneciji.
VIDEO: Almodovarov film o eutanaziji i klimatskim promenama osvojio Zlatnog lava u Veneciji
Foto: Beta/AP
To je prvi Almodovarov film na engleskom jeziku koji se bavi teškim temama eutanazije i klimatskih promena.
 
Film je dobio 18-minutne ovacije kada je premijerno prikazan u Veneciji ranije ove sedmice, jedne od najdužih u skorije vreme, preneo je Rojters.
Almodovar (74) je dobio nagradu za životno delo u Veneciji 2019. godine.
 
Druga nagrada - Srebrni lav pripala je italijanskoj rediteljki Mauri Delpero za dramu smeštenu u italijanskim Alpima tokom Drugog svetskog rata "Vermiljo".
 
Nikol Kidman dobila je nagradu za najbolju glumicu u filmu "Babygirl". Ona nije prisustvovala dodeli nagrada nakon što je saznala da joj je iznenada preminula majka.
Francuz Vensan Lendon proglašen je za najboljeg glumca za film "The Quiet Son" koji govori o porodici koja je uništena zbog ekstremno desničarskog radikalizma.
 
Nagrada za najbolju režiju pripala je američkom reditelju Brejdiju Korbetu za film "The Brutalist" čija je tema Mađar koji je preživeo Holokaust i koji nastoji da obnovi svoj život u SAD.
 
Venecijanskim žirijem ove godine je predsedavala francuska glumica Izabel Iper.
 
  • Realista

    08.09.2024 09:47
    Šta je film?
    ...umetnost ili dugometražni reklamni pano trenutnih agendi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film