VIDEO: Serija "Shogun" trijumfovala na dodeli Emija - osvojila čak 18 nagrada

Serija "Shogun" proglašena je najboljom dramskom serijom na 76. dodeli televizijskih nagrada Emi u Los Anđelesu, a za najbolju humorističnu nagradu je dobila serija "Hacks".
VIDEO: Serija "Shogun" trijumfovala na dodeli Emija - osvojila čak 18 nagrada
Foto: Screenshot (Youtube/FX Networks)
Serija "Shogun" odnela je nagrade i za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji - dobili su ih Hirojuki Sanada i Ana Savai. Serija je ukupno dobila 18 nagrada. 
 
Serija se temelji na istoimenom romanu Džejmsa Klavela iz 1975. o događajima i ličnostima iz Japana u 17. veku. 
Radnja prati dvojicu ambicioznih muškaraca iz različitih krajeva sveta: Džona Blektorna (Kozmo Džarvis), engleskog mornara koji je doživeo brodolom kod Japana, i Jošija Toranagau (Hirojuki Sanada), samurajskog vojskovođu.
 
Reč je o prvoj seriji na japanskom jeziku koja je dobila nagradu Emi za najbolju dramsku seriju.
 
"Hacks", serija o komičaru i piscu od 70 i nešto godina, pobednik je u kategoriji najbolje humoristične serije, dok je Netfliksov "Baby Reindeer", jeziva priča o barmenu kog uhodi mušterija, proglašena najboljom antologijskom serijom.
 
Serija "The Bear" je osvojila tri od četiri glumačke nagrade Emi u kategoriji komedija - za najboljeg glumca u komediji (Džeremi Alen Vajt), za sporednog glumca (Ebon Mos-Bakrak) i za najbolju sporednu glumicu u komediji (Liza Kolón-Zajas).
 
Emi za glavnu ulogu u komediji osvojila je Džin Smart, za ulogu ambiciozne stend-up komičarke u seriji "Hacks".
 
Pobednike je izabralo gotovo 22.000 glumaca, reditelja, producenata i ostalih članova Holivudske televizijske akademije.
 
Listu svih dobitnika možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film