Nastavku "Jokera" treba 450 miliona da bi bio na nuli: Prvog vikenda prikazivanja doživeo debakl

Uz loše kritike i reakcije publike, "Joker: Folie à Deux" nije ni blizu uspeha originalnog filma prvog vikenda prikazivanja.
Nastavku "Jokera" treba 450 miliona da bi bio na nuli: Prvog vikenda prikazivanja doživeo debakl
Foto: Screenshot (Youtube/Warner Bros. Pictures)
Film je zaradio 40 miliona dolara na američkoj blagajni, prema procenama studija, što je manje u odnosu na 96,2 miliona dolara koliko je originalni film zaradio na svom debiju 2019. godine.
 
Američki mediji opisali su zaradu filma prvog vikenda na bioskopskim blagajnama kao "razočarenje, šok, posrnuće i pad", a kako prenosi Variety, nastavku "Jokera" treba 450 miliona dolara kako bi bio "na nuli".
Mnogi su se zapitali kako je dugoočekivani nastavak nagrađivanog filma sa budžetom nešto manjim od milijardu dolara s istim kreativnim timom pošao po zlu.
 
Čini se da čak ni dodavanje baze obožavalaca Lejdi Gage i albuma inspirisanog mjuziklom s Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi ne pruža nikakvu pomoć.
 
Na međunarodnom nivou zaradio je 81,1 milion dolara čime je njegova ukupna globalna zarada procenjena na 121,1 milion dolara.
 
Ipak, ovakav rezultat nije toliko iznenađenje uzevši u obzir recenzije kritičara, kao i rezultat na stranici Rotten Tomatoes.
 
Prvobitne reakcije nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu u septembru bile su pomešane, a dok su neki film nazivali genijalnim, drugi su smatrali da je gledanje mukotrpno.
 
Mjuzikl u kom Lejdi Gaga igra Harli Kvin imao je skroman rani rezultat na Rotten Tomatoes od 61 odsto, kako je izvestio Forbs. To je palo na 33 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film