Prve reakcije na "Gladiator II": Kritičari mu predviđaju Oskara

Prve reakcije na najiščekivaniji nastavak ove godine "Gladiator II" stigle su nakon njegovog prvog prikazivanja, a deluje da su kritičari prilično oduševljeni.
Prve reakcije na "Gladiator II": Kritičari mu predviđaju Oskara
Foto: Screenshot (Youtube/Paramount Pictures)
U petak je "Gladiator II" premijerno prikazan u Los Anđelesu na projekciji koju je predstavio Pol Meskal. U nastavku Ridlija Skota, čiji je trejler otkrio skrivene detalje radnje, Meskal igra Lusiusa, Lusilinog sina, a koju igra Koni Nilsen.
 
Radnja filma, u kom glume i Denzel Vašinton, Pedro Paskal i Džozef Kvin, smeštena je godinama nakon događaja iz prvog filma, u kom je glumio Rasel Krou kao Maksimus. Prati Lusiusa dok ulazi u Koloseum nakon što su njegov dom osvojili tiranski carevi koji sada vode Rim.
Iako su Skotovi nedavni filmovi, uključujući "Napoleona" i "House of Gucci" dobili osrednje kritike, čini se da je reditelj ponovo na vrhu s "Gladiatorom". Takođe, smatraju da bi konačno mogao osvojiti Oskara za najbolju režiju, nakon tri nominacije u ovoj kategoriji.
 
Postojali su oprečni stavovi o tome, a Endru Džej Salazar iz Discussing Filma rekao je da filmu "nedostaje emocionalni trenutak" originala. Međutim, čini se da se slažu da je film uzbudljiv nastavak, a novinar Skot Manc ga je nazvao "epom dostojnim svog prethodnika".
Projekcija, kojoj su prisustvovali novinari i glasači za dodelu nagrada, smestila je Vašingtona u trku za dodelu Oskara, sudeći po reakcijama kritičara.
 
 
Dru Tejlor iz The Wrapa je rekao da je "'Gladijator II' vrsta filmske izvrsnosti velikih razmera koju samo Ridi Skot može okupiti", dodajući: "Sve u vezi sa tim jednostavno funkcioniše".
 
U međuvremenu, Met Ramos je napisao: "'Gladiator II' nije samo uverljivo najbolji film godine, već je i jedan od najboljih svih vremena. To je jedan od onih filmova koji će ponovo ojačati vašu ljubav prema bioskopu. Prkosi očekivanjima, nastupi su izvanredni (Denzel je upravo osigurao još jednog Oskara)".
  • Petar

    21.10.2024 15:19
    Ja sam citao komentare da je jako los i nezanimljiv. Bas me zanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film