Vilnev otkrio kada počinje snimanje novog nastavka Dine

Deni Vilnev je u novom intervjuu za Deadline potvrdio da je njegova pauza od posla gotova i da je spreman za rad na novom nastavku Dine, filmu "Dina: Mesija" (Dune: Messiah).
Vilnev otkrio kada počinje snimanje novog nastavka Dine
Foto: Screenshot (Youtube/Warner Bros.Pictures)
Kanadski reditelj je rekao da je mogao da napusti svet Dine nakon što je snimio "Dinu: Drugi deo", ali poput Frenka Herberta, na čijim se knjigama temelje njegovi filmovi, želi da dovrši priču o Polu Atreidu kog je u igranoj adaptaciji utelovio Timoti Šalame.
 
"Mislim da bi bilo sjajno napraviti nešto potpuno novo, kao što je to učinio Herbert u knjizi 'Dina: Mesija'. Radnja se odvija otprilike 12 godina nakon događaja iz drugog dela. Putovanje na koje kreću likovi ovaj put je drugačije i to je razlog zašto kažem da je ovo novi film s novim okolnostima, iako je smešten u isti svet kao prva dva filma", rekao je Vilnev.
Novi film dovršiće priču Pola Atreida, a uz njega, glavni likovi koje ćemo pratiti biće Čani, koju glumi Zendaja, princeza Irulan, koju glumi Florens Pju, i Polova sestra Alija Atreid, koju glumi Anja Tejlor-Džoj.
 
Renomirani reditelj otkrio je da trenutno radi na scenariju za nadolazeći film. Trenutno nije poznato s kime će sarađivati na novom scenariju.
Iako je Vilnev prošle godine rekao da će snimanje filma "Dina: Mesija" početi krajem 2025. godine, u novom intervjuu je rekao da će snimanje najverovatnije početi 2026.
 
"Ovi filmovi snimaju se jako dugo, zbog toga je najbolje da ne govorim naglas kada ćemo početi. Nažalost, ne smem reći ništa više o tome", rekao je Vilnev.
 
"Mislio sam da ću nakon drugog dela uzeti pauzu, da ću se povući sve dok se ne oporavim. No, povlačenje mi nije odgovaralo, tako da se vraćam iza kamere brže nego što sam mislio. To je sve što mogu da kažem", dodao je on.
 
Kako piše World of Reel, studio Vorner Bros nedavno je otkrio da će Vilnevov novi film imati premijeru 18. decembra 2026. godine, ali zbog odlaganja snimanja, premijeru novog filma možemo očekivati najranije 2027.
  • Zemlja čudesa

    20.10.2024 20:27
    Bolje je pročitati Herbertov serijal "Dina" nego gledati ova holivudska bulažnjenja pod istim nazivom. Ovo je samo šarena laža i specijalni efekti "zap", "zveng", "hvuš".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film