Pesma o debelim devojkama grupe "Queen" izbačena iz kolekcije hitova jer je "neprimerena"

Hit benda "Queen" pod nazivom "Fat Bottomed Girls" iz 1978. postao je najnovija žrtva kulture otkazivanja ili "cancel" kulture.
Pesma je opevala ljubav prema "punijim" devojkama, a neki smatraju da nije korektna. Zato je izbačena iz nove kolekcije najvećih hitova benda namenjene mlađoj publici na striming platformi Yoto.
"Debele devojke, zbog vas se okreće svet", glasi stih pesme koji je za mnoge, čini se, bio sporan.
 
Cilj objavljivanja kolekcije hitova na platformi je upoznavanje dece s muzikom benda "Queen", a neki kritikuju odluku da se pesma izostavi iz popisa pesama, nazivajući ju "preosetljivom" ili "apsurdnom".
 
"Ovo je sasvim nova situacija u svetu muzike, niko ne može da shvati zašto takva dobronamerna i zabavna pesma ne može biti prihvatljiva u današnjem društvu. Zašto ne bismo cenili ljude svih oblika i veličina kao što društvo kaže da bi trebalo, umesto da ih se rešimo. To je nečuveno", izjavio je jedan muzički profesionalac za britanski "Dejli mejl".
 
"Ignorisati tu pesmu je apsurdno. I, usput rečeno, efekat bumeranga će rezultirati većim brojem ljudi koji će preuzeti tu pesmu nego što bi to ikada učinili 40 godina ranije", rekao je kolumnista Foks njuza Džo Konča.
 
Pesma je jedan od najvećih hitova legendarne rok grupe, a pojavila se i na njihovom albumu "Greatest Hits" iz 1981. Ipak, na izdanju za Yoto je nema, a neke druge pesme dolaze s upozorenjem da deo muzike benda sadrži teme za odrasle, uključujući "povremene reference na nasilje i drogu".
  • Andrija Šrek

    23.08.2023 16:22
    Cancel?
    Nije "debele devojke" već "debelguze devojke"!!
    I kažem, opet, ta fensi tolerancija će uništiti čovečanstvo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika