VIDEO Tamo gde je sve počelo: Airbnb iznajmljuje klub u kom su Bitlsi započeli svoju karijeru

Lokacija u Liverpulu na kojoj su legendarni Bitlsi počeli svoju muzičku karijeru svirajući kao novi bend na igrankama, od nedavno je u ponudi Airbnb.
VIDEO Tamo gde je sve počelo: Airbnb iznajmljuje klub u kom su Bitlsi započeli svoju karijeru
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kasba Cofi Club u kojem je nastupao bend "Quarrymen", koji je kasnije promenio ime u "The Beatles", u vlasništvu je majke prvog bubnjara grupe Pita Besta, prenosi Gardijan.
Mesto gde je sve počelo za liverpulske legende kupila je 1954. godine Bestova majka nakon što je osvojila novac kladeći se na konja koji se smatrao potpunim autsajderom na trkama.
 
Kuću je koristila samo kao prebivalište do 1959. godine, ali onda je odlučila da otvori Kasba Cofi Club u kojem je kao muzičku grupu angažovala bend "Quarrymen", kasnije Bitlse, u kom je kao bubnjar nastupao njen sin Pit.
Sada je dom porodice Best u Vest Derbiju pretvoreno u apartmane za odmor koje preko Airbnb mogu da iznajme obožavaoci Bitlsa širom sveta.
 
"Prvi put kada me je moja majka Mona dovela da vidim ovu zgradu, iskreno, izgledala mi je kao Drakulin dvorac", rekao je danas 82-godišnji Pit Best.
 
Ova zgrada se smatra jednom od najvažnijih u britanskoj muzičkoj istoriji, a sada ljubitelji Bitlsa iz celog sveta imaju priliku da prenoće na mestu u kom su njihovi idoli muzikom počeli da osvajaju svet.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika