Pesma Evrovizije biće održana u Bazelu

Takmičenje za pesmu Evrovizije sledeće godine biće održano u Švajcarskoj u gradu Bazelu, od 13. do 17. maja, objavio je javni emiter SRG.
Pesma Evrovizije biće održana u Bazelu
Foto: Pixabay
Bazel je pobedio u konkurenciji sa Ženevom da bude domaćin takmičenja u maju 2025. godine, nakon što je pevač Nemo pobedio na ovogodišnjem 68. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Malmeu u Švedskoj, koje je održano u maju, prenosi Rojters.
Dva švajcarska grada su bili kandidati za domaćina tog takmičenja na osnovu kriterijuma koji su uključivali saobraćajnu povezanost, hotelske kapacitete i bezbednost.
Nemo je prvi švajcarski pobednik na takmičenju za pesmu Evrovizije od 1988. godine, kada se pod švajcarskom zastavom takmičila Kanađanka Selin Dion.
 
Švajcarska je bila domaćin i pobedila na prvom izdanju takmičenja za Pesmu Evrovizije u Luganu 1956. godine.
  • Deks

    31.08.2024 01:13
    1989. ovaj festival je održan u Lozani kada je pobedila Jugoslavija koju je predstavljala zadarska grupa Riva sa pesmom Rajka Dujmića "Rock me". Ovo je bila Rajkova "treća sreća" jer je prethodne dve godine imao odlične uspehe ali bez pobede ("Ja sam za ples" Novi Fosili i "Mangup" Srebrna krila). Sjajnoj pevačici Emiliji Kokić i ostalim članovima grupe nagradu je uručila Selin Dion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika