VIDEO: Kekin i Rundek u rimejku pesme "Trening za umiranje"

Saradnja dvojice kantautora, Mileta Kekina i Darka Rundeka, rezultirala je rimejkom pesme Hladnog piva "Trening za umiranje".
VIDEO: Kekin i Rundek u rimejku pesme "Trening za umiranje"
Foto: Screenshot (Youtube/Mile Kekin)
Ovo je jedna od pesama koja Kekina prati ceo život i nakon više od tri decenije odlučio je da joj udahne novi život u potpuno novom aranžmanu.
"Trening za umiranje sam napisao sa dvadeset godina i već dugo želim da je ponovo snimim. Ne zato što joj nešto fali u žestokoj pankerskoj verziji sa Džinovskog, nego sam hteo da je opet doživim prvi put. Zato mi je bio potreban gost koji će Treningu dati novu dimenziju i patinu. Setio sam se odmah Darka Rundeka, sa kojim već dugo želim da sarađujem. Čekao sam pravu pesmu koja je, eto, konačno došla. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi prepoznatljivi Rundekovski pomereni pečat", rekao je Kekin.
I Rundek je zadovoljan saradnjom sa kolegom.
 
"Bilo mi je drago kad mi se Mile Kekin javio sa idejom za saradnju jer ga cenim kao autora, a posebno kao tekstopisca. 'Trening za umiranje' nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam da se poistovetim sa glavnim junakom pesme, pa sam rado prionuo na posao i otpevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Posle smo još malo doterivali i razmenjivali ideje kod njih u studiju, na zajedničko zadovoljstvo. Snimanje spota mi je takođe bila prijatna igra, pa ako se i publici svidi - zaokružiće se jedna lepa saradnja", dodao je Rundek.
 
Ono što je ovaj ceo projekat potpuno umetnički zaokružilo je videospot. Mladi režiser Dinko Šimac, sa kojim je Kekin sarađivao prvi put, uložio je dva meseca rada da napravi ovo malo remek delo.
 
Šimac je vizuelno realizovao Miletovu ideju o mračnom filmu ceste kojom vozi – sa svojim vokalnim suvozačem - kroz intimne životne trenutke.
 
Pogledajte spot.
 
  • cyco

    12.09.2024 18:25
    .. i dalje ima sve smisla što to radi istočno od Gajnice
  • Dcba

    12.09.2024 17:16
    Hvala Miletu i Hladnom pivu za sve fenomenalne pesme. Šteta što su se razišli - srećom i Mile a i ostatak ekipe nisu prestali da sviraju pa možemo i dalje da uživamo u njihovoj muzici.
    Živi bili :)
  • Igorovsky

    12.09.2024 16:10
    Nemoj Mile
    Ko boga te molim. Pa sto unisti savršeno :((

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika