Kuća u kojoj je živela Merilin Monro proglašena istorijskom znamenitošću, neće biti srušena

Kuća u Los Anđelesu u kojoj je umrla Merilin Monro proglašena je istorijskom znamenitošću, poremetivši planove sadašnjih vlasnika da je sruše.
Kuća u kojoj je živela Merilin Monro proglašena istorijskom znamenitošću, neće biti srušena
Foto: Pixabay
Zvezda filma "Neki to vole vruće" živela je u toj kući poslednjih šest meseci života do smrti 1962. Više od pola veka kasnije, Monro ostaje jedna od najomiljenijih ličnosti američke pop kulture, a obožavaoci su pomno pratili svađu oko budućnosti kuće.
 
Brajna Milstin i njen suprug Roj Benk, producent rijaliti emisije, kupili su prošlog leta kuću u španskom kolonijalnom stilu u otmenoj četvrti Brentvud za 8,35 miliona dolara. Par je posedovao susednu kuću i nameravao je da spoji dve nekretnine, što bi uključivalo rušenje kuće Monro. Međutim, dozvola za rušenje izdata prošlog septembra izazvala je bes, a lokalni političari su brzo odredili status zaštićene građevine.
Vlasnici su prošlog meseca tužili Los Anđeles za "nezakonito i protivustavno ponašanje". U njihovoj peticiji navedeno je da je Monro "povremeno" živela u kući, "samo šest meseci", a par tvrdi da je više od deset prethodnih vlasnika od 1962. već promenilo građevinu do neprepoznatljivosti. Ti prigovori su odbačeni u sredu jer su gradski većnici odobrili proglašenje kuće kulturno-istorijskim spomenikom.
Monro kupila kuću nakon razvoda
 
Monro je kupila jednospratnu kuću od 3.000 metara kvadratnih 1962. neposredno nakon razvoda od dramaturga Artura Milera.
 
"Ne postoji osoba ili mesto u Los Anđelesu koje je tako legendarno kao što su Merilin Monro i njen dom u Brentvudu. U toj kući, na tom imanju i u blizini bazena snimljene su neke od njenih svetski najpoznatijih fotografija. Verovatno ne postoji žena u istoriji ili kulturi koja zaokuplja maštu javnosti na način na koji je to učinila Merilin Monro. Čak i sve ove godine kasnije, njena priča još odjekuje i nadahnjuje mnoge od nas", rekla je većnica Trejsi Park, u čijoj se četvrti nalazi sporna kuća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati