Brus Springstin se pridružio klubu muzičara milijardera

Američka rok legenda Brus Springstin sada je deo kluba muzičara čije bogatstvo premašuje milijardu dolara, čime se pridružio Rijani, Džej Ziju i Tejlor Svift, preneo je časopis Forbs.
Brus Springstin se pridružio klubu muzičara milijardera
Foto: Beta/AP (Magnus Lejhall)
Rođen u radničkom Nju Džersiju, glas radničke Amerike i zavisnik od posla, "heroj na gitari" je decenijama "nagomilao ogromno bogatstvo" "pevajući o svojim korenima", preneo je Forbs i dodao da se njegovo bogatstvo procenjuje na 1,1 milijardu dolara.
Springstin je od svog prvog opusa 1973. "Greetings from Asbury Park, N.J." prodao 140 miliona primeraka svojih albuma širom sveta, dok su njegovi memoari bestseler u knjižarama.
Muzičar (74) je osvojio 20 muzičkih nagrada Gremi i jednog prestižnog Oskara za pesmu "Streets of Philadelphia" (1994).
 
Pevač hitova "Born in the USA" i "Dancing in the Dark" je uspeo da proširi svoje bogatstvo 2021. godine, kada je prodao prava na svoj muzički opus kompaniji Soni za oko 500 miliona dolara, posle niza rasprodatih koncerti na Brodveju.
 
Tokom svoje karijere, Springstin je umeo da drži duge koncerte od kojih je najduži trajao više od četiri sata, u Helsinkiju 2012. godine.
  • Legenda

    20.07.2024 14:18
    Zasluzeno.
  • Aleksa

    20.07.2024 14:09
    Prodao opus Sony-ju za 500M dolara. To je super uradio, jer te pare je pitanje kad bi zaradio, ljudi više ne slušaju muziku, a pogotovo ne albume. Slušaju džinglove i mim-ove i muziku iz kompjuterskih igara, rokenrol je završio a uskoro će i pop za njim.
  • Nimbus

    20.07.2024 09:35
    Tuzno je sto je pored toliko vrhunskih muzicara, Springstin jedini normlan medju milijarderima. Kad pogledam ko je vec tu, jasno mi je zasto su i kod nas najpopularnije razne Cece, Jece i ostali mulj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.