Crteži Majkla Džeksona uskoro na aukciji

Nekoliko desetina likovnih radova američkog pop pevača Majkla Džeksona biće ponuđeni na aukciji koja će se održati 3. avgusta u Los Anđelesu.
Aukcijska kuća "King's Auctions" saopštila je da će lokacija ovog događaja biti naknadno objavljena i da će to biti "vrhunsko mesto na Beverli Hilsu".
 
Kako se navodi u saopštenju, 78 crteža pokojnog kralja popa biće ponuđeno na aukciji, a svaki crtež potpisao je on lično, "dajući pobednicima aukcije deo istorije ikone i pop muzike", prenosi Holivud riporter.
Džekson, koji je preminuo 2009. godine u 50. godini od akutne intoksikacije propofolom, tokom celog života je bio ljubitelj likovne umetnosti i počeo je da crta u mladosti.
 
Džekson je tokom turneja često crtao i to mu je postao hobi.
"Na njega su uticali mnogi umetnički žanrovi, od klasičnog i arhitektonskog do pop arta, pa čak i formalnog portreta. Takođe je imao veliku naklonost prema Londonu i britanskim običajima", navodi se u saopštenju "King's Auctions".
 
Licitiranje u odsustvu i onlajn licitiranje uživo biće dostupno preko LiveAuctioneers-a, a dela će biti izložena na Beverli Hilsu i u Las Vegasu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.