Jednom od doktora optuženih za smrt glumca Metjua Perija zabranjena lekarska praksa

Doktoru koji je među pet osoba optuženih za predoziranje ketaminom američkog glumca Metjua Perija federalni sud u Los Anđelesu zabranio je obavljanje lekarske prakse.
Jednom od doktora optuženih za smrt glumca Metjua Perija zabranjena lekarska praksa
Foto: Pixabay
Doktor Mark Čavez se pojavio pred federalnim Okružnim sudom u Los Anđelesu zbog optužbi za zaveru ilegalne distribucije ketamina i dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz kauciju od 50.000 dolara, prenosi Rojters.
On je ranije potpisao sporazum sa federalnim tužiocima o priznavanju krivice, a kao deo tog dogovora njemu je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da obavlja lekarsku praksu.
 
Čavezov advokat je izjavio da se njegov klijent kaje zbog toga što je preminuo neko ko je tražio lekarsku pomoć.
Drugi lekar koji je optužen u tom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i saoptužena Jasven Sanga, poznata kao "kraljica ketamina", za koju su vlasti rekle da je prodala drogu Periju nekoliko dana pre njegove smrti.
 
Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnih posledica" predoziranja ketaminom i drugih faktora zbog kojih je izgubio svest i udavio se u svojoj hidromasažnoj kadi, prema obdukcionom izveštaju iz decembra 2023. godine.
  • /

    31.08.2024 14:44
    /
    eh, a u srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.