Grupa ABBA zatražila od Trampa da ne koristi njihovu muziku na skupovima

Švedska pop grupa ABBA je zatražila od bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da prestane da koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima.
 Grupa ABBA zatražila od Trampa da ne koristi njihovu muziku na skupovima
Foto: Beta (AP/Rebecca Droke)
"Otkrili smo da su objavljeni video-snimci na kojima je njihova muzika korišćena na Trampovim događajima i zatražili smo da se takva upotreba odmah obustavi", saopštila je diskografska kuća grupe za švedski list "Svenska Dagbladet", prenosi "Politico".
 
Na Trampovom mitingu u Minesoti, gde živi najviše Amerikanaca švedskog porekla, pušteni su hitovi kao što su "The Winner Takes It All" i "Money, Money, Money", ali švedski umetnici nisu jedini koji ne žele da republikanski kandidat koristi njihovu muziku.
Pevačica Selin Dion je ranije ovog meseca osudila upotrebu pesme "My Heart Will Go On" u kampanji, a rok grupa Foo Fighters saopštila da nije dozvolila Trampu da pušta njihovu pesmu na mitingu u Arizoni, kao i da će donirati u dobrotvorne svrhe sve honorare od neodobrenog korišćenja njihove pesme u kampanji demokratske kandidatkinje Kamale Haris.
Trampov tim izbrisao je snimak na kojem se vidi kako predsednički kandidat izlazi iz aviona iz pesmu "Freedom" pevačice Bijonse.
 
Njeni predstavnici su kritikovali taj potez, ali se nisu oglašavali kada je nedugo potom Kamala Haris istu pesmu koristila u svojoj kampanji.
 
Tokom prethodnih kampanja, izvođači Adel, Aerosmith i Guns N' Roses su osudili neodobreno korišćenje njihove muzike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.