Hamilton među predsednicima događaja Met Gala sledeće godine

Sedmostruki svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton biće jedan od predsednika prestižnog modnog događaja Met Gala u Njujorku naredne godine.
Hamilton među predsednicima događaja Met Gala sledeće godine
Foto: Beta/AP
Za počasnog predsednika imenovan je košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms.
 
Uz Hamiltona kopredsednici će biti još pevači Farel Vilijams i A$AP Roki i glumac Kolman Domingo. Oni će pomoći Metropoliten muzeju umetnosti da od 5. maja pokrene izložbu koja ispituje modni stil crnaca kroz vekove pod nazivom "Superfine: Tailoring Black Style".
Čitavu manifestaciju nadgledaće glavna urednica časopisa Vog Ana Vintur, koja je takođe kopredsednica.
 
Specifična pravila oblačenja - specijalno šiveni kostimi za temu izložbe, biće objavljena početkom sledeće godine.
Direktor muzeja Maks Holejn rekao je da će izložba, koja će trajati šest meseci, istraživati "važnost stila odeće za formiranje crnačkog identiteta" i da će "slaviti moć stila kao demokratskog alata za odbacivanje stereotipa i pristup novim mogućnostima".
 
Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, rekao je da je moda postala način odražavanja njegovog identiteta.
 
Dok je bio mlad Hamilton je govorio da je bio prisiljen da se uklapa, od dnevnih obaveza, do oblačenja i da nije imao na koga da se ugleda, pošto je bio jedini tamnoputi dečak na stazi.
 
"Znam moć predstavljanja i kako moda može da bude sredstvo da se slavi različitost. Uzbuđen sam što ćemo slaviti crnačku istoriju i pokazati da inkluzija i kreativnost idu ruku pod ruku", naveo je Hamilton.
Izlazak na crveni tepih na Met Gala večeri jedan je od najvažnijih događaja pop kulture, a kreacije čuvenih modnih kuća i dizajnera nosile su velike svetske muzičke, sportske i glumačke zvezde među kojima Lejdi Gaga, Bili Porter, Rijana i drugi.
 
To je takođe velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava, a prošle godine prikupljena je rekordna suma, više od 26 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.