Tekila se poslužuje sa soli i kriškom limuna. To se zove "tequila cruda". So ublažava žestinu tekile, a limun uravnotežuje i začinjava ukus.
U Meksiku se tekila pije sa sangritom, slatkim začinjenim pićem od soka narandže i čilija. U Nemačkoj i nekim drugim državama, umesto soli i limuna, koristi se cimet i kriška narandže.
U restoranima se može naručiti komplet tekile koja se služi u četiri čašice. Poređane su jedna do druge po jačini, na maloj duguljastoj tacni. Redosled ispijanja je od slabije ka jačoj.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar