Naučnici su u studiji, u kojoj je učestvovalo 968 ljudi uzrasta od 23 do 98 godina, otkrili brojne benefite konzumiranja ove poslastice. Ispostavilo se da su oni koji su jeli čokoladu češće, bili bolji u vizuelnom pamćenju, imali bolju sposobnost pamćenja, bolje apstraktno mišljenje, kao i bolju koncentraciju.
Supstanca u čokoladi koja povoljno utiče na mentalne aktivnosti naziva se "kakao flavanol". U najvećoj meri je poseduje tamna, odnosno crna čokolada, a u manjem procentu se nalazi u mlečnoj i beloj čokoladi.
Naučnici, naravno, preporučuju konzumiranje crne čokolade, ali u ograničenim količinama.
Autor: 021.rs
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar