Zbig toga vam donosimo recept za savršeno pohovanu piletinu.
Sastojci:
Pileće grudi ili pileće meso po izboru
jaja
brašno
prezle
parmezan
so
ulje za prženje
Priprema:
Piletinu posolite, a potom meso uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u prezle u koje ste prethodno dodali parmezan (bar jednu supenu kašiku). Meso pustite u zagrejano ulje i pržite dok se ne uhvati zlatasta korica. Piletinu izvadite iz ulja i stavite na salvetu da upije masnoću.
Pohovano meso poređajte u tepsiju, prekrijte alu-folijom i ubacite u rernu na 180 stepeni. Pecite oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je piletina dovoljno pečena. Pred kraj skinite foliju i ostavite u rerni još koji minut da bi korica postala fino hrskava.
Prijatno!
Autor: Alo
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar